AGENSI ROSLINA HAJI ABD MAJID | RICH GENERATION GROUP

Followers

HOME R.G.G GETakaful AKTIVITI HUBUNGI ask.fm

31.12.15

Peluang Kerjaya Great Eastern Takaful

Own bisnes . Running . Handling . Monitoring . Submit cases thru online system . Life's Great with #GreatEasternTakaful 
Pada sesiapa yang minat/suka/seronok/addicted nak run bisnes sendiri , mai cepat cepat nak ajar cemana cara . Part time/fulltime semua boleh tadehal , yang penting keinginan tinggi nak jadi businessmen/businesswomen✌
Faedah yang dapat :
✏ komision min 25% - 35% setiap jualan 
✏ commisyen selama 6 tahun (create pasif income) 
✏ bonus PR 5% 
✏ bonus production 5% 
✏ cash reward 
✏ oversea trip ( 3x setahun)
✏ award
✏ kenaikan pangkat ( promotion )
✏ pencen 
✏ bonus direct unit 
✏ bonus kumpulan 
Call/Sms/Whatsapp
Farah Nabilah Great Eastern Takaful
013.272.7174
Great Eastern Takaful Berhad
#RichGenerationGroup
#ChampionAgency
#RGG
#AgencyRoslinaHjAbdMajid

30.12.15

iGreat Damai Pelan Terbaik Great Eastern Takaful

UNTUK KAWAN2 YANG MENCARI PLAN TAKAFUL

#GreatEasternTakaful menawarkan 5 pakej #MedicalCard berdasarkan nilai bilik iaitu i-M100, i-M150, i-M200, i-M300 dan i-M400 . Jadual lengkap medical card tersebut boleh dilihat di sini.

Syarat-syarat miliki Medical Card Great Eastern Takaful :-

1) Umur kemasukan minimum 30 hari Baby

2) Umur kemasukan maksimum 65 tahun

3) Medical Card layak digunakan sehingga berumur 80 tahun

4) Kadar caruman berbeza-beza mengikut jantina , umur , jenis pekerjaan dan  merokok @ tidak

5) Boleh digunakan di mana-mana Hospital Panel Great Eastern Takaful seluruh Malaysia

6) Tidak boleh digunakan untuk bersalin sebab penyakit buatan manusia

7) Tidak cover untuk penyakit sedia ada sebelum apply Medical Card ini

8) Ada tempoh menunggu (waiting period) selama 120 hari selepas sijil Takaful berkuatkuasa

BERMINAT mahukan Medical Card ini ? Sila PM/WA saya untuk pendaftaran . Cara mendaftar :
- Sediakan copy ic
- Deposit 2 bulan
- Nama & no ic waris
- Borang potongan bank

#TakafulAdvisor
#perundingKewangan
📞Call/💌Sms/📲Whatsapp
Farah Nabilah Great Eastern Takaful
013.272.7174
Great Eastern Takaful Berhad
#RichGenerationGroup
#RGG
#AgencyRoslinaHjAbdMajid

28.12.15

Serangan Jantung Pada Usia Muda

🏪 Mulakan tabungan di usia muda adalah terbaik .
Siapa kata nanti bile dah tua baru ambil takaful ??? Sekarang masih muda , sihat lagi dan tidak perlukan takaful ? 🏨

📌 Tetapi sebaliknya , usia muda juga turut terlibat sama dalam menghadapi apa jua jenis penyakit dan risiko seperti kemalangan kenderaan dan sebagainya 🚑

Mulakan takaful di usia muda , banyak manfaat yang boleh diperolehi contohnya premium bulanan rendah di usia muda 👨👩 berbanding di usia pertengahan dan tua , dan sebagainya 👴👵

Simpan wang anda ditempat yg selamat dari sebarang jenis risikonkerana jika kita ditimpa musibah , takaful yang akan menanggung risiko dan duit simpanan kita tidak digunakan 💰💰💰

Jika anda mahukan selepas 20tahun jumlah akaun anda mempunyai sehingga RM100K , In shaa Allah matlamat simpanan akan tercapai walaupun anda ditimpa musibah/risiko

Nak tahu KENAPA dengan lebih lanjut ?
📞Call/💌Sms/📲Whatsapp
Farah Nabilah Great Eastern Takaful
013.272.7174
#RGG
#lifeisgreat #rancangkewangan #simpananpercuma #takaful4all
#GreatEasternTakaful
#AgencyNo1diMalaysia
#ChampionTakaful

23.12.15

Minat bisnes ? Perlukan bisnes sendiri ?!

✋ Bagaimana pula yg pendapatan bulanan kurang daripada RM2600 ? Its time for us to do something and we must CHANGE NOW!!! How ?? Lets be a part of us with RICH GENERATION GROUP #RGG under TOP GSM ROSLINA MAJID

Call me 📞📞📞📞 for detail
📞Call/💌Sms/📲Whatsapp
Farah Nabilah Great Eastern Takaful
013.272.7174
#RGGConsultant
#FinancialFreedom
#FreeTrainingFreeTrip
#TakafulAdvisor
#FinancialPlanner
#GreatEasternTakaful

17.12.15

Bank vs Takaful

Bank vs Takaful

1.Takaful membawa konsep“Simpanan” dan“Perlindungan”(saling melindung, saling menjamin) 🎁

2. Jika anda menyimpan wang di Bank, Tabung Haji mahupun ASB, kita hanya mempunyai simpanan (saving) sahaja 🎀

3. Jika secara tiba-tiba diri kita ditimpa dengan musibah seperti kemalangan, kematian , dimasukkan ke wad untuk jangka masa yang lama, diri anda atau waris anda hanya akan mendapat jumlah wang yang tersimpan dalam akaun-akaun yang disebutkan tadi mengikut jumlah setakat yang anda simpan selama ini 🎉

4. Tapi, jika anda mempunyai akaun takaful, sekiranya ditakdirkan berlakunya musibah seperti yang dinyatakan tadi, pihak takaful akan memberi anda sejumlah wang (sebagaimana ditandatangani dalam kontrak) 🎊

5. Biasanya jumlahnya mencapai sehingga puluhan ribu RM yang akan diberi secara lump-sum kepada peserta yang mengambil polisi takaful tersebut tanpa menjejaskan simpanan mereka dalam akaun takaful tadi walaupun anda baru menyumbang sebanyak 2 - 3 kali sahaja bayar caruman takaful/ premium boleh mendapat ratusan ribu seperti RM100,000 sebagai pampasannya 🎂

6. Anda boleh lihat, inilah yang dimaksudkan gabungan kedua-dua konsep iaitu menyimpan dan melindungi diri anda serta orang-orang tersayang anda dalam masa yang sama daripada kejadian yang tidak diingini dalam hidup anda 🎈

📞Call/💌Sms/📲Whatsapp
Farah Nabilah Great Eastern Takaful
013.272.7174
#No1AgencyDiMalaysia
#GreatEasternTakaful
#RichGenerationGroup
#ChampionAgency
#AgensiRoslinaHjAbdMajid
#UpgradingServices
#ServicingAgent

11.12.15

Souvenirs For Clients Great Eastern Takaful

Souvenirs for clients 🎁🎁🎁 . A few yang dah jumpe , will distribute more for the rest clients . Thank you thank you tocey tocey to my clients 🙆🙆🙆 .
.
Farah Nabilah Great Eastern Takaful
013.272.7174
#No1AgencyDiMalaysia
#GreatEasternTakaful
#RichGenerationGroup
#ChampionAgency
#AgensiRoslinaHjAbdMajid
#UpgradingServices
#ServicingAgent

30.11.15

Mulianya Kerja Perunding Takaful

🙋 Hai dah dinner ? 🍔🍚🍝🍛🍜🍤🍖

Ada orang takut dengan agen insurans . Juga panggilan telefon dari syarikat insurans .

Kenapa ?

Sebab dia takut mati 

Simple

Ya memang kerja orang insurans setiap hari adalah mengingatkan tentang mati dan sakit

Sebenarnya tak perlu takut pun . Anda berhak memilih . Jika anda tak mahu , katakan saja tak mahu .

Jika anda tak berminat , katakan saja tak berminat . Kemungkinan pelan yang dicadangkan tidak bersesuaian dengan gaya hidup anda .

Namun , mati dan sakit bukanlah pilihan dan setiap dari kita harus bersedia menghadapinya

Hanya peruntukkan 5-10% sahaja dari pendapatan anda cukup sebagai persediaan menghadapi hari yang sukar

Jom Takaful ! 📚
Farah Nabilah
013.272.7174

23.11.15

Kelebihan iGreat Ameen Great Eastern Takaful

Kenapa Anda Wajib ambil plan iGreat Ameen?

Sila baca sampai habis..

Kalau tuan / puan berminat utk ambik kan plan  untuk emak @ ayah @ mentua.SESIAPA SAHAJA YANG BERUMUR 50-80 TAHUN.

Mcm saya ada post dlm fb sebelum ini .plan igreat ameen KHAS utk warga tua/ EMAS, BENEFIT NYA  ADALAH UTK KEMATIAN BIASA DAN KEMALANGAN SAHAJA.syarat nya mudah..

No medical Check up,sakit apa pun boleh ambik tapi khas kematian biasa dan kemalangan sahaja rm50 sebulan.at least ini Adalah salah satu medium utk cara menyimpan duit.

PLAN ni kalau meninggal dlm 24 bulan pertama kami bagi full apa yg clein bayar dan pampasan kematian tersebut,than lepas umur 85 policy tamat dan boleh Refunce Duit.

Perhatian..plan ini di buka bulan ini sampai bulan 31.12.2015 sahaja.

Ye tuan/puan  plan ni actually utk khairat kematian,tapi saya cakap berlapik sikit.sekurang2 nya dengan duit itu nanti  contohnya kita boleh buat sumbang ke masjid ke.pasang aircond surau ke..sumbangan ke rumah ke..sekolah tahfiz ke.. anak yatim ke..supaya kita dapat salurkan pahala utk mereka setelah tiada.kalau tak jadi apa2 sampai umur 85 boleh ambik balik.yg istimewa plan ni kalau dah strok ke..dah ada sakit jantung ke..dah potong kaki skalipun boleh ambik.

PM SAYA SEKARANG T.KASIH KERANA SUDI MEMBACA.
#GreatEasternTakaful

20.11.15

Nasihat Kewangan Great Eastern Takaful

NASIHAT #KEWANGAN 💰

📌 Sebelum nak kumpul harta ke , kejar passive income ke , tindakan awal yang anda patut lakukan bukanlah beli #hartanah atau beli #emas ❌❌❌

📌 Sebab nak beli hartanah atau emas , bukan saja memerlukan modal yang besar (baik downpayment mahupun ansuran bulanan) , tetapi yang menjadi masalah utama ialah IA MEMERLUKAN MASA UNTUK DIKUMPUL ⏳⏳⏳

📌 Orang kumpul harta , makan masa 10 tahun , 20 tahun . Dalam tempoh tersebut , kalau jadi apa-apa , apakah persediaan anda nak tangani masalah-masalah kewangan anda ?

📌 Ramai orang terima nasihat tanpa fikir masa depan
Nasihat yang tak bantu jamin pendapatan berterusan kalau jadi apa apa dan kadangkala , nasihat yang tak praktikal , sukar untuk diamalkan

📌 ORANG BIJAK 💡
Simpan sikit-sikit untuk BINA HARTA
ORANG LEBIH BIJAK 💡
BINA HARTA dulu , baru simpan sikit-sikit

📌 Macam mana nak bina harta dulu ?
BELI #TAKAFUL INCOME REPLACEMENT & MEDICAL DULU
Baru simpan & labur sikit sikit
Dengan cara ni , harta sudah tersedia kalau jadi apa-apa
Tak perlu korek simpanan sana sini .
Tak perlu jual atau tebus harta kerana perlukan cash 🆘

📌Pampasan 700,000 + 50,000 KWSP = 750,000
Kalau dilabur semula pada kadar 8% setahun
akan menghasilkan pulangan 60,000 TIAP TIAP TAHUN!

📌 Dan paling best, modal yang diperlukan tak sampai 10% dari gaji bulanan 5,000 pun . Dah buat takaful protection , baru simpan & labur lagi 10%-20% . Baki 70% gaji anda nak buat apa , buat lah 🏄🏂

#PerundingTakaful 👸
013.272.7174

#No1AgencyDiMalaysia
#GreatEasternTakaful
#RGG

19.11.15

Insurans Company ?

Apa jawapan kita untuk persoalan ini ? Jika tiada , rujuk pada perunding takaful . Takaful sebagai penyelesaian yang pasti tidak akan merugikan dan menjamin masa kita dan keluarga ✔

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance #ChampionAgency#RGG
#TakafulGreatEastern
#AgencyNo1diMalaysia

13.11.15

Plan iGreat Amal Great Eastern Takaful

Perlindungan yang berserta simpanan tambahan untuk menunaikan haji/umrah . Untuk yang belum mendaftar giliran HAJI , terpaksa menunggu 75TAHUN dari sekarang atau ikot pakej swasta⏳

Plan iGreat Amal #GreatEasternTakaful khas untuk melindungi dan memberi jaminan semasa kita menyimpan & menunaikan haji

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance #ChampionAgency

11.11.15

Dana Pendidikan Dalam Great Eastern Takaful vs Bank

Dana PENDIDIKAN dlm TAKAFUL vs BANK

Kerana ciri2 waiver iaitu PENGECUALIAN bayaran/policy PERCUMA utk anak2 jika ibubapa menjadi JENAZAH.

Bila kita mencarum dlm takaful utk simpanan pendidikan anak2 kita, syarikat takaful insurance akan MENERUSKAN simpanan dan perlindungan sehingga umur anak 25 tahun.

Let say tiap2 bulan Puan Humairah membuat caruman rm200 bulanan dlm TAKAFUL GREAT EASTERN utk anak permata hati berulam jantung beliau Siti sejak lahir. Ditakdirkan ketika Siti berusia 2 thn Puan Humairah terkena penyakit KANSER PAYUDARA stage 4, dan tidak mampu bekerja, atau lebih malang lagi terus menjadi JENAZAH, Siti akan terus mendapat simpanan dan pendidikan percuma sehingga umur 25tahun. BAGUS KE BAGUS ?

Rm200 X 23thn = rm60,000 ++ NAMUN, Jika Puan Humairah memilih utk menyimpan rm200 bulanan dlm ASB ATAU TABUNG HAJI ATAU BANK utk dana pendidikan Siti, caruman tersebut akan terhenti.akibat kematian Puan Humairah. Rm200 X 2thn = rm4800 ++ Rm60,000++ (TAKAFUL GREAT EASTERN) vs rm4,800++ (asb/tabunghaji/bank)

Jadi manakah pilihan yg lebih BIJAK ?

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance #ChampionAgency #TakafulAdvisor

10.11.15

Great Eastern Takaful Mempunyai Kewangan Yang KUKUH

Antara sebab kenapa kena pilih Great Eastern Takaful sebagai pengendali untuk perlindungan takaful kita . Great Eastern Takaful mempunyai kewangan yang KUKUH . Nak berhabis duit untuk insurans , biar pilih company yang kuat dan kukuh . Baru rase berbaloi ada perlindungan insurans nyawa sendiri 💯

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance #ChampionAgency

5.11.15

Kad Perubatan Great Eastern Takaful Sehingga 1.2Juta !

Takaful sekarang sudah jadi KEPERLUAN , bukan lagi BEBANAN ! ⚠

🏨 Kalau sakit , sanggup bayar bil hospital yg cecah RM70,000 - RM100,00 ??? 💉💉💉

Sanggup keluarkan duit simpanan ASB yang sudah simpan selama 10tahun sekelip mata untuk tanggung kos rawatan ??? 💸💸💸

Kalau tak sanggup , mulakan Plan Perlindungan Takaful sekarang . Great Eastern Takaful sediakan manfaat yang TERBAIK untuk semua . Lifetime limit medical card Great Eastern Takaful sehingga 1.2juta ! 💳

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance #ChampionAgency

4.11.15

Great Eastern Top 10's Insurance Company in Malaysia

🏩 Top 10's Top Insurance Companies in Malaysia . Great Eastern Top Insurance Company in Malaysia . Jgn kata dah byk berhabis duit dengan insurans , tapi tengok kite ambil dengan company mana .

⚠ Research background company , Great Eastern 107years plus hanya Great Eastern yg ade shopping mall . Company yg kukuh , nak claim pun takde masalah dan pandang pada produk yg TERBAIK untuk perlindungan kita dan keluarga 👪

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance #ChampionAgency

25.10.15

SERVIS PENUNDAAN PERCUMA 24/7 Great Eastern Takaful

Berita baik bagi semua pemilik kad perubatan Great Eastern Takaful . Anda tidak perlu menggelabah mencari towing service atau risau ditipu "ulat-ulat jalanan" .

Car Assistance Program dari kad perubatan Great Eastern Takaful memberikan perkhidmatan :

1) 24 jam penundaan (had RM300 atau sekitar 60-70km) serta servis pembaikian . Tidak kira tayar pancit , bateri habis, minyak kering atau enjin rosak sekalipun . Bagus kan?

2) Servis penggantian kereta . Di tengah highway atau ceruk kampung , kereta sudah ditunda jadi bagaimana nasib anda sekeluarga di tepi jalan itu? Boleh call untuk dapatkan kereta ganti

3) Pengurusan hotel penginapan . Sementara menanti kereta dibaiki , #GreatEasternTakaful boleh menguruskan tempat penginapan bagi anda sekeluarga . Cas hotel bayar sendiri ok

4)Rujukan ke mana-mana pusat servis yang berdekatan

Jadi, kepada semua klien saya,sila kemaskini no plat pendaftaran kereta anda dan tampal sticker ini di cermin hadapan kereta

Bagi yang masih belum memiliki kad perubatan #GreatEasternTakaful , jangan risau . Masih belum terlambat . Daftar sekarang dan berikan nombor plat kenderaan anda

Rancanglah perjalanan dengan baik 😊

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

22.10.15

Elakkan Berhutang PTPTN

Kos Pendidikan sekarang dah mahal , makin lame kos makin meningkat . Seeloknya elak meminjam dengan PTPTN , sampai beranak pinak hutang masih belum habis bayar .

Mulakan SEKARANG tabungan simpanan anak-anak untuk pendidikan masa hadapan , supaya tak perlu bersusah payah nak berhutang dengan PTPTN demi pelajaran . Ada alternatif lain selain PTPTN , Great Eastern Takaful menyediakan tabung simpanan yang TERBAIK berserta manfaat .

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

18.10.15

Polisi Great Eastern Takaful TERBAIK

Preparing for deliver client's policy & doing some administration for existing clients . Dah makin ramai yang sedar #GreatEasternTakaful antara yang TERBAIK , insurance company yang kukuh serta mempunyai SHOPPING MALL sendiri dan sudah berusia 107tahun 👏👏👏 .
.
.
👉 Mulakan Perlindungan Takaful kita dan keluarga tersayang dengan #GreatEasternTakaful sekarang .

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

8.10.15

Claim Mudah Dengan Great Eastern Takaful

Cek kematian . Al-fatihah . Ini jasa terakhir kami Perunding Takaful kepada pewaris . Dapat cash bonus lagi kerana telah lame mengambil polisi dengan #GreatEasternTakaful . Mudahnya claim dengan #GreatEasternTakaful .
Ade org kata , ambil polisi takaful RUGI sebab simati tak dapat ape2 . Duit hanya dapat ke pewaris . Dapat kat pewaris supaya pewaris boleh guna duit2 claim tu untuk bayar hutang simati , wakafkan ke masjid/surau beli surah yassin Al-Quran atau telekung , wakafkan ke rumah anak yatim atau buatkan simati badal haji . RUGI ke dapat pahala mengalir berpanjangan apabila telah meninggal dunia ?

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #Saving #Protection #FinancialPlanner #LifeInsurance

7.10.15

Igreat Ameen Produk Terbaik Great Eastern Takaful

Plan TERBAIK hanya di Great Eastern Takaful ! Pahala berpanjangan buat mak ayah nenek atuk pakcik makcik . Duit pampasan dan simpanan boleh digunakan untuk wakafkan dimasjid2 atau surau , sedekah amal jariah bagi simati , hibah atau badal haji . Niatkan untuk wakaf supaya pahala mak ayah berpanjangan .
Hanya RM50/SEBULAN untuk perkara bermanfaat selepas hayat mereka , nak dibandingkan duit parents keluarkan untuk beli barang mainan kita sewaktu kecil . TERHAD sehingga NOVEMBER .

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #Saving #Protection #FinancialPlanner #LifeInsurance

3.10.15

Hadiah Daripada GREAT EASTERN TAKAFUL Buat Ibu Bapa Tersayang

Assalamualaikum selamat pagi . Hadiah buat ibu bapa tersayang ! Great Eastern Takaful telah melancarkan satu produk baru yang terbaik untuk perlindungan takaful bagi golongan berumur 50-75tahun . Hanya dengan RM50/SEBULAN dan tawaran ini TERHAD sehingga bulan November ! Yang telah mempunyai penyakit pun masih boleh dapat perlindungan insurans Great Eastern Takaful dan TAK PERLU medical check up . Jom cepat2 sediakan HADIAH buat ibu bapa tersayang !

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #Saving #Protection #FinancialPlanner #LifeInsurance

1.10.15

Kos Perubatan Naik Mulai 2016 !

LATEST NEWS . Kos perubatan naik mulai 2016 . Mulakan plan perlindungan takaful kita dan keluarga kita sebelum tahun 2016 . Byk manfaat dengan adanya perlindungan takaful . Great Eastern Takaful menyediakan plan komprehensif dan terbaik , plan 3+1 (Medical Card + Saving + Protection + Investment) . Penerangan lebih lanjut bole PM/Whatsapp

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

30.9.15

Nikmati Manfaat Terbaik Great Eastern Takaful

Manfaat dengan adanya perlindungan takaful . Great Eastern Takaful sediakan plan komprehensif dan terbaik , plan 3+1 (Medical Card + Saving + Protection + Investment)

Sediakan perlindungan takaful anda seawal yang mungkin sebelum perkara2 musibah berlaku .

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

29.9.15

Great Eastern Takaful Syarikat Insurans Nyawa Terbaik

Great Eastern Takaful syarikat insurans nyawa terbaik dan menepati syariah . Mulakan perlindungan takaful dengan Great Eastern Takaful sekarang

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

28.9.15

Ruginya Tiada Perlindungan Takaful

Masih ade yang rase menyimpan RM7/SEHARI tu membazir/merugikan ??? Makan lunch sehari pun da hampir RM10 .
Kalau masih kedekut untuk sediakan perlindungan masa depan menyimpan RM7/SEHARI untuk diri sendiri , tak ke rase rugi ?

Hubungi:-
Perunding Takaful
013 272 7174
#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

23.9.15

Risk Management

Dalam perancangan kewangan , benda yang paling penting ialah “Risk Management”

Pecahkan Risk Management kepada 3 iaitu :
1) Persediaan kad perubatan
2) Pelupusan segala hutang
3) Penggantian pendapatan

Jika kita ada 10 kad dlm wallet , kad yg mana kita perlukan? 
Lengkapkan kehidupan kita dengan merancang kewangan kita sekarang …. 
Untuk bantuan :
Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

21.9.15

Kenapa Perlu Takaful ?

PENGENALAN
  • Insan selalu terdedah kepada musibah atau malapetaka seperti kecurian , kebakaran , dan banyak lagi yang akan mengakibatkan kerugian dan pengurangan nilai .
  • Jenis dan tahap risiko berbeza-beza dari segi nilai mendapatkan semula .
  • Risiko atau musibah itu tidak pasti bila akan terjadi .
  • Untuk mendapatkan semula keadaan asal insan perlu berusaha atau berikhtiar menyediakan bantuan.
  • Sistem atau saluran bantu membantu dianjurkan dan digalakkan oleh agama .
  • Sistem Takaful boleh meringankan beban risiko dan menyambung aktiviti harian .
  • Hanya sistem takaful yang ramai dapat membantu yang ditimpa musibah .
  • Sistem takaful menguntungkan .

Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

20.9.15

Booth @ KPJ Tawakal Specialist with RGG Teams

Semalam setengah hari berada di KPJ Tawakal, Jalan Pahang . Dari pagi sampai tengah hari kami buka meja di tingkat 5 , ramai orang dekat situ . Masing2 tunggu turn untuk jumpa doktor , banyak bilik2 doktor sebab kat level 5 tu klinik di KPJ Tawakal . So kami mulakan menegur orang2 yang ade , sy start dengan  form survey dari Great Eastern Takaful .

Feedback dari orang2 yang isi survey form rata rata kata yang insurans nyawa tu penting , insurans nyawa sangat penting . Alhamdulillah ramai yang berkunjung dkat KPJ tu ade kesedaran kepentingan insurans diri/nyawa .

Sambil2 mereka isi survey form , sy pun borak dgn mereka . Borak la duduk mana , dtg hospital buat rawatan ape , dtg dgn sape , bayar bil hospital guna panel mane . Mostly ramai yang kata guna PANEL MAJIKAN husband/wife . Dorg siap kata "nasib baik ade panel ofis" , yea nasib baik lagipun masih bekerja . Jika dah tak bekerja/tak mampu nak kerja disebabkan TPD/penyakit kritikal , ade majikan yang nak tanggung kos pekerja yang asyik sakit ???? Paling paling pun company sanggup sponsor lagi 3-4 bulan staff sakit , kalau lebih dari tu ?? Berkemungkinan majikan pun cadangkan untuk berenti keje kannn . Mulakan perlindungan insurans diri sementara masih mampu untuk mencarum , musibah berlaku tak kira mase tak kira siapa dan tak kira tempat . Mase tu kalau kita willing untuk mencarum sebulan RM500 pun takde insurance company yang dapat bantu . Kan sediakan payung sebelum hujan lebih bagus . So meh nak payung sikit gambar weolsss 

18.9.15

Great Eastern Takaful sebagai Penyelamat




Masyaallah , kuasa Allah swt . Dia berhak menguji sesiapa saja hambanya dan Dia juga berhak untuk menurunkan pelbagai ujian tidak kira apa sekali pun . Bersimpati dengan saudari ini . Semoga tabah menghadapi dugaan dariNya
LESSON LEARN
  1. MENYIMPAN – sungguh bahaya jika kita tidak menyimpan 10% dari gaji kita . Mulakan sekarang , masih belum terlambat  
SOLUTION : Perbezaan menyimpan di Bank VS menyimpan Di Great Eastern Takaful 
CONTOH:- 
Anda menyimpan RM200/sebulan:
BANK – MANFAAT
Jika disahkan stroke (seperti senario diatas) anda mendapat :-
  1. Simpanan kita SEHINGGA TAHUN TERSEBUT 
  2. Dividen 2%-8% 
  3. ITU SAHAJA JAMINAN YANG ADA
GREAT EASTERN TAKAFUL - MANFAAT
Jika disahkan stroke (seperti senario diatas) anda mendapat :-
  1. Simpanan anda
  2. Dividen 5%-13%
  3. Tunai gantian pendapatan sebanyak RM50,000 
  4. Kad perubatan berjumlah 1,200,000.00 
  5. Simpanan RM200/sebulan dibayar oleh Great Eastern Takaful sehingga umur 80tahun . Jadi kita mempunyai simpanan PERCUMA DAN TERJAMIN
  6. Elaun tunai diberikan selama beberapa hari dimasukkan ke hospital 
  7. DAN BANYAK LAGI !!!!! 
  8. MENCARI EXTRA INCOME – walaupun kita berpangat besar di sesebuah organisasi , ianya belum lagi menjaminkan sesuatu kerana kita masih lagi seorang pekerja . 
SOLUTION – Anda juga berpeluang untuk memulakan langkah baru dengan menceburi bidang keusahawanan . Kami Di Great Eastern Takaful amatlah mengalu- alukan anda untuk membina kerjaya sebagai Financial Planner . 
JANGAN MALU JANGAN SEGAN , HUMBLE KAN DIRI UNTUK BERJAYA !!! 
Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"





17.9.15

Kesedaran Pentingnya Takaful

8 kad BANK , 8 kad KREDIT , 2 kad perubatan daripada MAJIKAN

Lihat betul atau tidak tiada masalah dana perubatan untuk MASA HADAPAN ?

Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

#RGG #TopAgency #AgensiRoslinaHjAbdMajid #GreatEasternTakaful #MedicalCard #Saving #EducationalPlan #Protection #DebtCancellation #RetirementPlan #FinancialPlanner #LifeInsurance

16.9.15

Kebaikan Menabung Di Great Eastern Takaful

Macam mana cara kita menabung ? Sediakan 10% daripada gaji kita untuk simpanan . Simpanan di ASB , Unit Trust, Bank ? Konsisten tak setiap bulan ? Atau ade duit masuk , takde duit 4-5 bulan takya masuk saving kat ASB ? Da takde duit lepastu korek pulak duit dalam ASB , sudahnya mana SAVING ? .

Hanya 3 akaun simpanan jea yang mempunyai liquidity (kecairan) untuk waris tuntut pampasan selepas berlaku kematian:-
1. Akaun pemegang takaful
2. Akaun kwsp
3. Akaun tabung haji

Selain2 tu mcm ASB , unit trust proses untuk tuntut makan masa sbb akaun tidak mempunyai pewaris / penama . Lepas 24jam kematian , akaun akan dibekukan . Lpastu jatuh kat amanah raya . Tu yg org ramai "derma" duit kat amanah raya , bukan sebab waris tak nak tuntut tp proses die makan mase itu ini . Waris da sebuk2 uruskan kematian , tak sempat nak pegi ASB habes mase 24jam akaun dibekukan . Nak tuntut 15% kene bagi dekat Amanah raya pulak tu . Elok gaji simpan 10% dalam akaun , lepastu kene derma 15% kat Amanah Raya

Kalau akaun takaful , complete dokumen dlm mase 14 hari bole tuntut pampasan . Plus takaful ade saving + pampasan + medical card + investment . Benefits Great Eastern Takaful ade bagi khairat kematian .

Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

9.9.15

Kelebihan Produk Great Eastern Takaful

Mengapa nak kena pilih Great Eastern Takaful ? Apa lebihnya Great Eastern Takaful berbanding yang lain ? Nak kongsikan la sedikit mengenai kelebihan produk-produk dari Great Eastern Takaful seperti berikut :-
Konsep HIBAH (Pemberian atau hadiah)
Hibah ialah pemberian atau hadiah yang diberikan kepada pihak lain tanpa megharapkan sebarang balasan .
Di Great Eastern Takaful , hibah akan diberikan kepada waris sekiranya seseorang peserta meninggal dunia . Dengan konsep hibah ini , nilai pampasan yang diberikan kepada waris tidak perlu melalui proses faraid .
Sebagai CONTOH , seorang suami telah menamakan isterinya sebagai waris dengan pembahagian 100% nilai pampasan . Ini bermakna isteri beliau layak menerima 100% nilai pampasan tanpa perlu di bahagikan kepada ahli keluarga yang lain , dapat la si isteri pemberian/hadiah daripada suami .
Dengan kaedah ini , pemberian wang pampasan akan berlaku dengan lebih mudah, cepat dan jelas . Sekiranya nilai pampasan itu diberi kepada wasi (pemegang amanah) , maka nilai pampasan itu wajiblah dibahagikan oleh wasi kepada waris-waris yang layak mengikut hukum faraid .
Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

4.9.15

Plan Idaman Great Eastern Takaful

Plan Idaman . Apa tu Plan Idaman ?✒️📖
Plan Idaman adalah plan tradisional . Plan Simpanan dari Great EasternTakaful . 
Siapa bole ambil plan idaman ini ?
1) Orang bekerja 
2) Businessman
3) Education for children 

Kenapa perlu Plan Idaman ini ?✌️
1) Tambahan saving selain saving di bank
2) Pengganti EPF bagi yang buat business sendiri
3) Simpanan untuk anak belajar
4) Simpanan untuk melancong
5) Simpanan haji / umrah
Banyak ke pulangan bila tempoh matang ?💴💴💶💷
Jika nak di bandingkan plan2 simpanan yang bukan syariah , memang tidak boleh lawan pulangan nya . Tapi jika berniat untuk menyimpan hari ini & menyimpan pahala di akhirat nanti , ini lah plan yang paling sesuai . Selain simpanan & bonus setiap 2 tahun , kita dilindungi jika berlaku KEMATIAN/LUMPUH .

Simpan duit jangan di satu tempah sahaja seperti TAKAFUL , ASB , UNIT TRUST , FD dll . Invest la duit kita dibeberapa tempat supaya jika sesuatu berlaku , kita tidak mengalami kerugian
Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:


Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

2.8.15

Duit Kecemasan


  • Kemalangan
  • Penyakit kritikal seperti serangan jantung, kanser, diabetes, Alzheimer dan banyak lagi
  • Kematian
This is what we called as 
AN EMERGENCY


Jika ditakdirkan kita meninggal...
Apa kita nak tinggal untuk isteri , anak-anak kita ? 
SEJUMLAH WANG @ SEJUMLAH HUTANG ???
Ibu bapa yang semakin tua dan tidak boleh menanggung diri sendiri lagi? Apa yang kita akan tinggalkan untuk mereka? Siapa yang akan sara mereka?


Bayangkan...
kita hidup sehari-hari , menggunakan segala duit yang ada . Tanpa ada simpanan tetap yang boleh menjamin masa hadapan . Jika ada pun yang berdisiplin dalam menabung , apabila kecemasan terjadi , duit yang disimpan itu akan digunakan dan akhirnya habis macam tu sahaja


Sediakan payung kecemasan kita sebelum terlambat

Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"

31.7.15

Lagi Kejayaan Di Villa Safira


RICH GENERATION GROUP
100++ Agency Quarter 2 & Hari Raya Celebration 2015
Di rumah GSM Puan Roslina Hj Abd Majid & Tuan Shahlan,
Villa Safira Kajang
Teruja muka masuk banner woahh !! Ahahah
Bersama CEO Great Eastern Life Dato' Koh ,
CEO Great Eastern Takaful En Zafri Abd Halim,
GSM Puan Roslina Hj Abd Majid
For the first time dapat jejak kan kaki kat banglo GSM di Villa Safira Kajang . My first impression , "WOWWWWW" sangat teruja !!! Hari Raya Celebration + Award Presentation Quarter 2 , sungguh ku tak sangka muka ade di banner RGG kali ni . Rase macam tak diumumkan dalam group whatsapp , so takde la beriya nak melaram sangat sangat hahaha . So redha jea , mungkin rezeki lepas kawen yea dok alhamdulillah .

Lagi sekali dapat award daripada Great Eastern Takaful , ingat senang ke CEO nak datang sampaikan award tapi disebabkan Agensi Roslina Hj Abd Majid sentiasa CHAMPION . Agensi Bumiputra yang berjaya dalam industri Takaful . Syukur berada di agensi terbaik .

Meh nak share sikit pics weolss beraya di rumah GSM , tadaaaaaa !




Sekian

Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"