AGENSI ROSLINA HAJI ABD MAJID | RICH GENERATION GROUP

Followers

HOME R.G.G GETakaful AKTIVITI HUBUNGI ask.fm

20.9.15

Booth @ KPJ Tawakal Specialist with RGG Teams

Semalam setengah hari berada di KPJ Tawakal, Jalan Pahang . Dari pagi sampai tengah hari kami buka meja di tingkat 5 , ramai orang dekat situ . Masing2 tunggu turn untuk jumpa doktor , banyak bilik2 doktor sebab kat level 5 tu klinik di KPJ Tawakal . So kami mulakan menegur orang2 yang ade , sy start dengan  form survey dari Great Eastern Takaful .

Feedback dari orang2 yang isi survey form rata rata kata yang insurans nyawa tu penting , insurans nyawa sangat penting . Alhamdulillah ramai yang berkunjung dkat KPJ tu ade kesedaran kepentingan insurans diri/nyawa .

Sambil2 mereka isi survey form , sy pun borak dgn mereka . Borak la duduk mana , dtg hospital buat rawatan ape , dtg dgn sape , bayar bil hospital guna panel mane . Mostly ramai yang kata guna PANEL MAJIKAN husband/wife . Dorg siap kata "nasib baik ade panel ofis" , yea nasib baik lagipun masih bekerja . Jika dah tak bekerja/tak mampu nak kerja disebabkan TPD/penyakit kritikal , ade majikan yang nak tanggung kos pekerja yang asyik sakit ???? Paling paling pun company sanggup sponsor lagi 3-4 bulan staff sakit , kalau lebih dari tu ?? Berkemungkinan majikan pun cadangkan untuk berenti keje kannn . Mulakan perlindungan insurans diri sementara masih mampu untuk mencarum , musibah berlaku tak kira mase tak kira siapa dan tak kira tempat . Mase tu kalau kita willing untuk mencarum sebulan RM500 pun takde insurance company yang dapat bantu . Kan sediakan payung sebelum hujan lebih bagus . So meh nak payung sikit gambar weolsss 