AGENSI ROSLINA HAJI ABD MAJID | RICH GENERATION GROUP

Followers

HOME R.G.G GETakaful AKTIVITI HUBUNGI ask.fm

16.9.15

Kebaikan Menabung Di Great Eastern Takaful

Macam mana cara kita menabung ? Sediakan 10% daripada gaji kita untuk simpanan . Simpanan di ASB , Unit Trust, Bank ? Konsisten tak setiap bulan ? Atau ade duit masuk , takde duit 4-5 bulan takya masuk saving kat ASB ? Da takde duit lepastu korek pulak duit dalam ASB , sudahnya mana SAVING ? .

Hanya 3 akaun simpanan jea yang mempunyai liquidity (kecairan) untuk waris tuntut pampasan selepas berlaku kematian:-
1. Akaun pemegang takaful
2. Akaun kwsp
3. Akaun tabung haji

Selain2 tu mcm ASB , unit trust proses untuk tuntut makan masa sbb akaun tidak mempunyai pewaris / penama . Lepas 24jam kematian , akaun akan dibekukan . Lpastu jatuh kat amanah raya . Tu yg org ramai "derma" duit kat amanah raya , bukan sebab waris tak nak tuntut tp proses die makan mase itu ini . Waris da sebuk2 uruskan kematian , tak sempat nak pegi ASB habes mase 24jam akaun dibekukan . Nak tuntut 15% kene bagi dekat Amanah raya pulak tu . Elok gaji simpan 10% dalam akaun , lepastu kene derma 15% kat Amanah Raya

Kalau akaun takaful , complete dokumen dlm mase 14 hari bole tuntut pampasan . Plus takaful ade saving + pampasan + medical card + investment . Benefits Great Eastern Takaful ade bagi khairat kematian .

Hubungi Perunding Takaful Terbaik anda:

Ara Great Eastern Takaful
013.272.7174
hello.farabella@gmail.com

"Takaful bukan BEBANAN , Takaful itu KEPERLUAN"