AGENSI ROSLINA HAJI ABD MAJID | RICH GENERATION GROUP

Followers

HOME R.G.G GETakaful AKTIVITI HUBUNGI ask.fm

20.11.15

Nasihat Kewangan Great Eastern Takaful

NASIHAT #KEWANGAN 💰

📌 Sebelum nak kumpul harta ke , kejar passive income ke , tindakan awal yang anda patut lakukan bukanlah beli #hartanah atau beli #emas ❌❌❌

📌 Sebab nak beli hartanah atau emas , bukan saja memerlukan modal yang besar (baik downpayment mahupun ansuran bulanan) , tetapi yang menjadi masalah utama ialah IA MEMERLUKAN MASA UNTUK DIKUMPUL ⏳⏳⏳

📌 Orang kumpul harta , makan masa 10 tahun , 20 tahun . Dalam tempoh tersebut , kalau jadi apa-apa , apakah persediaan anda nak tangani masalah-masalah kewangan anda ?

📌 Ramai orang terima nasihat tanpa fikir masa depan
Nasihat yang tak bantu jamin pendapatan berterusan kalau jadi apa apa dan kadangkala , nasihat yang tak praktikal , sukar untuk diamalkan

📌 ORANG BIJAK 💡
Simpan sikit-sikit untuk BINA HARTA
ORANG LEBIH BIJAK 💡
BINA HARTA dulu , baru simpan sikit-sikit

📌 Macam mana nak bina harta dulu ?
BELI #TAKAFUL INCOME REPLACEMENT & MEDICAL DULU
Baru simpan & labur sikit sikit
Dengan cara ni , harta sudah tersedia kalau jadi apa-apa
Tak perlu korek simpanan sana sini .
Tak perlu jual atau tebus harta kerana perlukan cash 🆘

📌Pampasan 700,000 + 50,000 KWSP = 750,000
Kalau dilabur semula pada kadar 8% setahun
akan menghasilkan pulangan 60,000 TIAP TIAP TAHUN!

📌 Dan paling best, modal yang diperlukan tak sampai 10% dari gaji bulanan 5,000 pun . Dah buat takaful protection , baru simpan & labur lagi 10%-20% . Baki 70% gaji anda nak buat apa , buat lah 🏄🏂

#PerundingTakaful 👸
013.272.7174

#No1AgencyDiMalaysia
#GreatEasternTakaful
#RGG